HUOM: Voit hakea oikeaa ohjeistusta tältä artikkelilta syöttämällä saamasi virhekoodin selaimen hakutoimintoon (CTRL/CMD + F).

”Virhe”-tilan laskut FabricAI-portaalissa

Silloin tällöin laskulle valittuja tiliöintitietoja ja toimenpiteitä ei voida palauttaa FabricAI-portaalista takaisin kirjanpito-ohjelmaan ja käyttäjälle tulee aiheesta sähköposti-ilmoitus. Tällöin lasku on siirtynyt FabricAI-portaalissa ”Virhe”-tilaan ja se tulee käsitellä joko kirjanpito-ohjelmassa tai FabricAI:ssa uudestaan. Kun lasku siirtyy ”Virhe”-tilaan, sille muodostuu kirjanpito-ohjelmasta virhekoodi, jonka avulla voit selvittää mistä virhe johtuu. Alle on kuvattu yleisimpiä virhekoodeja, niiden syitä ja mahdollisia keinoja korjata tai estää ne tulevaisuudessa.

Yleisesti paras keino välttää näitä virheitä on varmistaa, että käyttöönotossa ohjeistetut kirjanpito-ohjelmakohtaiset asetukset on tehty ja toimittajilta vaaditaan EU-standardin mukaisia verkkolaskuja.


Yleisimmät virhekoodit kirjanpito-ohjelmasta riippumatta

Suljettu kausi (CLOSED_FISCAL_PERIOD / The invoice information cannot be edited, because the invoice includes a voucher for a locked period)

Laskuja ei voi päivittää suljetulle tilikaudelle. Tarkistathan että tilikausi on perustettu kuluvalle kuukaudelle. Esim. Fivaldissa tilikausi perustetaan kohdassa Taloushallinto –> Kirjanpito. Ylävalikosta Kirjanpito –> Tilikaudet

Laskun tila vaihtunut / laskua muokattu (INVOICE_CHANGED)

Laskun askel kiertoryhmässä on vaihtunut (Fivaldi) tai laskua on muokattu saman aikaisesti kirjanpito-ohjelmassa, kun FabricAI-portaalista on palautettu tiliöintitetoa. Välttääksesi päällekkäisyyksiä suosittelemme aina käsittelemään kaikki halutut laskut ensin FabricAI-portaalissa ja siirtymään tämän jälkeen käsittelemään mahdolliset poikkeuslaskut kirjanpito-ohjelmaan. Tietojen päivittymisessä voi kestää maksimissaan kymmeniä minuutteja, mikäli kirjanpito-ohjelman rajapinta on ruuhkainen.


Harvinaisemmat virhekoodit kirjanpito-ohjelmasta riippumatta

The accounting software did not return an error message – please, contact FabricAI as this error will not correct itself

Virhekoodi tulee mikäli kirjanpito-ohjelman tai FabricAI:n palvelu on alhaalla, eikä tieto liiku ollenkaan. Suosittelemme olemaan yhteydessä välittömästi tukeemme, jotta voimme korjata tilanteen itse tai ilmoittaa kirjanpito-ohjelmalle mahdollisimman nopeasti.

Cannot return this invoice to the accounting software :: the accounting software is taking too long to respond

Kirjanpito-ohjelman rajapinta on alhaalla, eikä ota vastaan tietoja FabricAI:sta. Suosittelemme olemaan yhteydessä tukeemme, jotta voimme ilmoittaa asiasta kirjanpito-ohjelmalle.

Ei voitu palauttaa tietoja kirjanpito-ohjelmaan – Cannot PUT data to ledger ::

Tietoja ei voitu palauttaa kirjanpito-ohjelmaan tuntemattomasta syystä. Suosittelemme olemaan yhteydessä tukeemme, jotta voimme tarkemmin selvittää asiaa.

ERROR_VATSTATUS_VATPERC

Virhe johtuu siitä, että ALV-status ja ALV-prosentti eivät ole yhteensopivat. Kun tiedot palautuvat kirjanpito-ohjelmaan, ALV-prosentti määräytyy ALV-statuksen mukaan muissa kuin Kotimaan ostoksissa. Jos siis haluat asettaa minkä tahansa muun ALV-statuksen, tulisi ALV-prosentin olla 0. Kirjanpito-ohjelmaan asettuu oikea ALV-prosentti ALV-statuksen mukaan.

Rivien summa ja laskun summa eivät täsmää!

Laskun tiedoissa on virhe, joka on korjattava kirjanpito-ohjelmassa. Automaatio ei koskaan muokkaa laskun summia.


Seuraavat virhekoodit koskevat vain Fivaldia

FIVALDI_INVALID_VAT_CODE / FIVALDI_MISSING_VAT_PERCENTAGE_CODE

Verokanta ei ole sallittu yrityksen kirjanpidon tilille Fivaldissa tai Visman nykyohjeen mukaista verokantaa ei löydy asiakkaan verokannoista. Varmista, että asiakkaalle on asetettu oikeat verokannat ja niiden asetukset Fivaldissa seuraavan ohjeen mukaisesti: https://tiliointi.fi/verokantojen-asetus-fivaldissa/

Cannot update accrual: Something went wrong

Tiliöintitiedot menivät läpi, mutta jaksotusta ei voitu asettaa. Varmista, että jaksotukseen vaaditut määritykset ovat seuraavan ohjeen mukaisesti kunnossa: https://tiliointi.fi/jaksotus-fabricaista-fivaldiin/

Yritys: arvo_ei_listassa

Kierrätysryhmässä on henkilö, jolla ei ole enää oikeuksia kyseiselle asiakkaalle. Kaikilla askeleen hyväksyntäkäyttäjillä on oltava vähintään käyttöoikeus ostolaskujen kierrätykseen. Virheilmoitus on hieman hämäävä mutta liittyy siihen että oikeudet ovat puutteelliset eikä arvoa pystytä validoimaan oikein. Kyse on nimenomaan yrityksen omista käyttäjistä eikä kumppanikäyttäjätunnuksesta.

Error: FIVALDI_VALIDATION_ERROR :: {”statusCode”:409,”errorCode”:” Rivi X: Tilille 11612 on asetettu vientilaji pakolliseksi tiedoksi! Rivi id 12357: Vientilaji: Tilille 11612 on asetettu vientilaji pakolliseksi tiedoksi

Laskun riville/riveille ei ole lisätty vientilajia, joka on asetettu asiakkaalle pakolliseksi Fivaldissa. Voit lisätä FabricAI:ssa vientilajin rivin oikeasta reunasta, jos rivillä on taseen tili valittuna.

Viitenumero-kenttä ei saa olla tyhjä, jos viestityyppi on viite! Viitenumero: Viitenumero-kenttä ei saa olla tyhjä, jos viestityyppi on viite

Laskun lähtötiedoista puuttuu viite. Käsittele lasku Fivaldissa.

ACCRUAL_ACCOUNT_DOES_NOT_EXISTS

Valittu tilinumero jaksotukseen ei kelpaa – tarkasta ovatko jaksotuksen määritykset Fivaldissa seuraavan ohjeen mukaiset: https://tiliointi.fi/jaksotus-fabricaista-fivaldiin/

Ostolaskua ei valitettavasti voitu palauttaa Fivaldiin – ostolaskun lähettäminen kirjanpitoon epäonnistui. Approval failed IBAN-tunnus ei ole Sepa-alueen tunnus! IBAN: IBAN-tunnus ei ole Sepa-alueen tunnus

Laskun lähtötiedoista puuttuu tilinumero. Lasku on käsiteltävä Fivaldissa. Paras keino välttää tämä virhe tulevaisuudessa on vaatia toimittajilta EU-standardin mukaisia verkkolaskuja.

FIVALDI_VALIDATION_ERROR::Ostolaskua ei valitettavasti voitu palauttaa Fivaldiin – ostolaskun lähettäminen kirjanpitoon epäonnistui. Approval failed Rivi X: Kustannuspaikat on määritelty ostoissa pakolliseksi!

Asiakkaalle on määritetty kustannuspaikat ostoihin pakolliseksi, mutta ne on unohdettu epähuomiossa lisätä FabricAI:ssa.


Seuraavat virhekoodit koskevat vain Netvisoria

NETVISOR_INVOICE_HAS_BEEN_ACCURED :: Lasku on jaksotettu Netvisorin toimesta (Netvisorin omalla työkalulla) ja muutokset eivät ole enää mahdollisia rajapinnan kautta

Laskuille jotka on jaksotettu Netvisorin omalla työkalulla ei voi tehdä muutoksia FabricAI-portaalissa ja lasku on käsiteltävä loppuun Netvisorisssa. Voit jatkossa jaksottaa laskun FabricAI-portaalissa käsittelyn yhteydessä.


Seuraavat virhekoodit koskevat vain Procountoria

Ei voitu palauttaa tietoja Procountoriin :: undefined

Laskulla on toistaiseksi tuntematon virhe. Ota yhteys tukeemme.

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!