Päivitetty 28.6.2023 klo 15.21.

Pyöristyserot / Tarkistettava summa / alle euron summaerot

28.6.2022 alkaen FabricAI:hin kirjanpito-ohjelmasta nouseville laskuille luetaan aina laskun kirjanpito-ohjelmaan lukeutunut loppusumma. Jos huomaat, että tämä loppusumma on väärä, kannattaa lasku poistaa ja käsitellä kirjanpito-ohjelmassa, koska FabricAI:n kautta ei voida muuttaa laskun varsinaista loppusummaa. (HUOM! Osassa järjestelmistä, kuten Procountorissa, FabricAI:ssa muokataan vain kirjanpidon tositetta, joten edellä mainittu laskun poistaminen ei välttämättä ole olennaista.)

Mikäli huomaat laskulla kirjanpito-ohjelman oman “pyöristysero” -rivin tai FabricAI:n antaman “tarkistettava summa” -rivin ja kyseessä on alle 1 euron senttiero, mutta laskun bruttosumma on oikea, suosittelemme jättämään kyseisen rivin muokkaamatta. Kyseiset rivit johtuvat lähinnä ohjelmistoteknisistä syistä. Tällaisissa alle euron heitoissa rivit tasataan aina laskun loppusummaan automaattisesti, kun lasku palautetaan FabricAI:sta kirjanpito-ohjelmaan.

Mitä jos summaa muokkaa alle euron jollekin olemassa olevalle riville?

FabricAI antaa kuitenkin muuttaa laskun loppusummaa FabricAI:ssa kirjanpidon näkökulmasta alle euron. HUOM! Tämä ei kuitenkaan muuta maksettavaa laskun loppusummaa.

Mikäli lisäät vahingossa/tahallaan osaksi jotain tiliöintiriviä tällaisen alle euron heiton (laskun loppusummaan nähden) muodostuu tästä aina oma täsmäytysrivi FabricAI:sta kirjanpito-ohjelmaan. HUOM! Tässä on kuitenkin muutamia kirjanpito-ohjelmakohtaisia eroja:

Fivaldissa, Netvisorissa ja Fennoassa FabricAI muodostaa ”pyöristysero”-rivin laskun euromäärältään suurimman rivin tilille lähtökohtaisesti niin, että alv on 0. Mikäli kuitenkin laskulla on kaikki rivit jollain toisella alv-prosentilla, tulee pyöristysero-rivistäkin tämän alvin mukainen.

Procountor sen sijaan hoitaa itse pyöristykset omalla logiikallaan ”Täsmäytyserot”-tilille, eikä FabricAI:lla ole tähän vaikutusvaltaa.

 

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!