Jotta ostolaskut saadaan kulkemaan FabricAI-standardiprosessin mukaisesti, saattaa asiakkaan ostolaskukiertoon (kierrätysryhmiin) joutua tekemään muutoksia. Mikäli asiakkaan oletuskierrätysryhmä on jo tämän ohjeistuksen mukainen, ei muutoksia vaadita. Mikäli taas ei, suosittelemme perustamaan asiakkaalle kokonaan uuden oletuskierrätysryhmän alla kuvatulla tavalla.

Laskun ohjaaminen suoraan asiakkaalle

Mikäli on mahdollista, kannattaa laskut ohjata suoraan asiakkaalle, jolloin tilitoimiston näkökulmasta ostolasku tarvitsee käsitellä vain kerran – reskontraan siirtämisen yhteydessä FabricAI-portaalissa. 

 

Ostot – Kierrätysryhmät:

 

Varmista ensin, että kierrossa lasku menee kaikille käsittelijöille ei ole rajattu.
Näissä kohdissa EI saa olla valintaa ”Ei kaikille käsittelijöille” ja ”Laskut reskontraan kesken kierron”

Ostot – Kierrätysryhmät – Kierrätysryhmät (ylhäältä) – Ostolaskukohtaiset perustiedot:

 

Täppää ”Finvoice- ja ostolaskupalvelun laskut viedään yrityksen oletuskierrätysryhmään”

Kierrätysryhmän muokkaaminen

Jotta lasku osataan nostaa oikeassa vaiheessa asiakkaan hyväksynnän jälkeen FabricAI:hin, tulee kierrätysryhmän viimeisellä askeleella olla tilitoimiston kirjanpitäjä.

 

Kaikista yksinkertaisin versio on määrittää kierto siten, että kierrätysryhmässä ei ole kuin kaksi askelta: ensimmäinen askel asiakkaan tarkastusta/hyväksyntää varten  ja toinen tilitoimiston kirjanpitäjän kirjanpidollista käsittelyä varten, kuten alla.

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!