Laskun tilat FabricAI-portaalissa

Lasku nousee FabricAI-portaaliin yleensä silloin, kun se on hyväksytty asiakkaan toimesta. Tämän jälkeen se voi olla portaalissa neljässä eri tilassa:

1. Odottaa tiliöintiä

Tämä tila tarkoittaa, että automaatio on tehnyt laskulle ennusteensa ja se odottaa ihmisen tarkastusta ja tarvittavia muutoksia.

2. Virhe

Virhe-tilassa olevat laskut ovat syystä tai toisesta jääneet palautumatta kirjanpito-ohjelmaan. Tämä voi johtua muun muassa seuraavista asioista:

  • laskulla on jokin virheellinen tieto
  • kirjanpito ohjelmassa on jokin asetus joka estää laskun päivittymisen
  • lasku on jo käsitelty loppuun kirjanpito-ohjelmassa
  • automaatio on tehnyt jonkin virheen joka estää laskun päivittymisen

3. Tiliöity

Kun lasku käsitellään FabricAI-portaalissa, se siirtyy tiliöity-tilaan. Tämä tarkoittaa että laskulla näkyvät tiedot on palautettu kirjanpito-ohjelmaan ja lasku on siirretty reskontraan. Laskut näkyvät tässä tilassa noin kuukauden ajan, jonka jälkeen tila tyhjennetään. Kun lasku on tässä tilassa, se voidaan vielä palauttaa Odottaa tiliöintiä -tilaan (paitsi Fivaldi-asiakkailla), jossa muokkauksia voidaan vielä tehdä. Muokkaus edellyttää, että lasku ei ole suljetulla kaudella.

4. Tiliöity automaattisesti

Tästä tilasta voit halutessasi tarkastaa Itseohjautuvan automaation automaattisesti käsitellyt laskut. Kuten Tiliöity-tilan laskut, myös tässä tilassa olevat laskut on palautettu kirjanpito-ohjelmaan ja siirretty reskontraan.

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!