Päivitetty 29.3.2023.

Tässä ohjeessa käydään läpi sekä täysin uuden että jo pelkistä FabricAI:n ennusteista Netvisorissa hyötyvän Netvisor-asiakkaan lisääminen FabricAI-portaaliin.

1. Asiakkaalla ei ole FabricAI:ta vielä ollenkaan käytössä

  1. Aloita tekemällä rajapintakytkentä tämän ohjeen mukaisesti Netvisorissa ja kirjaa tarvittavat tiedot käyttöönottolomakkeeseen.
  2. Huolehdi, että asiakkaan ostolaskujen kierto on hoidettu siten, että kirjanpitäjän ei tarvitse lähettää laskuja kiertoon (mikäli mahdollista). FabricAI:sta ei voi vielä lähettää laskuja kiertoon Netvisor-asiakkailla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kirjanpitäjän ei kannata olla ollenkaan osana Netvisorin kiertolistoja. 
  3. Mikäli haluat välttää turhat pyöristyserot laskuilla, suosittelemme tekemään pyöristyeroautomaation Netvisoriin tämän ohjeen mukaisesti.
  4. Toimita käyttöönottolomake osoitteeseen tuki@fabricai.fi. Ilmoita lisäksi aina, jos asiakas on osittain alv-velvollinen (oma alv-vähennysprosentti, jota halutaan automatisoida). Ilmoita lisäksi millä ehdoilla tietty ALV-vähennysprosentti halutaan ostolaskulle/ostolaskun riville lisätä. 

2. Asiakkaalla on FabricAI tausta-automaatio käytössä

  1. Huolehdi, että asiakkaan ostolaskujen kierto on hoidettu siten, että kirjanpitäjän ei tarvitse lähettää laskuja kiertoon (mikäli mahdollista). FabricAI:sta ei voi vielä lähettää laskuja kiertoon Netvisor-asiakkailla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kirjanpitäjän ei kannata olla ollenkaan osana Netvisorin kiertolistoja.
  2. Mikäli haluat välttää turhat pyöristyserot laskuilla, suosittelemme tekemään pyöristyeroautomaation Netvisoriin tämän ohjeen mukaisesti.
  3. Ilmoita, että asiakas halutaan lisätä FabricAI-portaaliin osoitteeseen tuki@fabricai.fi. Ilmoita tässä yhteydessä, jos asiakas on osittain alv-velvollinen (oma alv-vähennysprosentti, jota halutaan automatisoida). Ilmoita lisäksi millä ehdoilla tietty ALV-vähennysprosentti halutaan ostolaskulle/ostolaskun riville lisätä. 

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!