Kustannuspaikkojen/dimensioiden/laskentakohteiden täyttäminen voidaan hoitaa automaation avulla joko sääntöpohjaisesti tai tekoälyn ennustuksella. Tärkeää on kuitenkin ymmärtää milloin automaation hyödyntäminen on mahdollista. Molemmissa tapauksissa kustannuspaikan lisäämisen on perustuttava johonkin loogiseen syy-seuraussuhteeseen, joka on pääteltävissä laskun tiedoista. On myös tärkeää määrittää onko kyseessä tietylle kuluriville vai koko laskulle asetettava kustannuspaikka.

Kustannuspaikka voidaan asettaa esimerkiksi seuraavien tietojen perusteella:

  • Toimittajan nimi
  • Toimitusosoite
  • Laskutusosoite
  • Rivitieto / selite / mitä on ostettu
  • Viitteet / Kommentit / Muistiinpanot
  • Ennustettu tili

Mikäli kustannuspaikkojen lisääminen perustuu asiakkaan tai toimittajan lisäämään rivitietoon tai viitteeseen, on tärkeää, että kyseinen tieto on johdonmukainen, yksiselitteinen ja pysyvä. Esimerkkejä automaatiota helpottavista käytänteistä:

  1. Kustannuspaikalle 1 kaikki kulut, joissa riviselitteessä on ilmoitettu rekisterinumero ”ABC-123” tai ”kortin viimeiset neljä numeroa 1234”
  2. Kustannuspaikalle Helsinki kaikki kulut, joissa riviselitteessä sana ”Helsinki”
  3. Seurantakohteelle Mökki kaikki laskut joissa laskun toimitusosoite on ”Mökkitie”
  4. Kustannuspaikalle 1 kaikki elintarvikeostot alv 14%

Mikäli haluat hyödyntää automaatiota kustannuspaikoissa, täytä ja lähetä tämä lomake. Pyydämme kuvailemaan mahdollisimman tarkasti sen, mitä halutaan ennustaa, minkä tiedon perusteella, mistä kyseinen tieto löytyy sekä haetaanko lasku- vai rivikohtaista tietoa.

Mikäli sinulla on mitään kysymyksiä automaatioon tai kustannuspaikkoihin liittyen, ota yhteyttä chatilla tai tuki@fabricai.fi

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!