FabricAI-portaaliin on tuotu maaliskuussa 2024 uusi toiminnallisuus, joka kulkee nimellä “Kirjanpitäjän avustaja”. Toiminnallisuuden tarkoitus on helpottaa laskujen käsittelyä ja tiliöintiä. Toiminnallisuus on ensisijaisen hyvä tuuraustilanteissa ja kun asiakkuus tai laskun toimittaja on laskujen käsittelijälle uusi. 

Kirjanpitäjän avustaja löytyy jokaisen laskun oikealla laidalla löytyvästä valikosta:

Mitä kirjanpitäjän avustaja tekee?

Kun toiminnon avaa, nousee käyttäjälle esiin alla olevan kuvan mukainen näkymä, (esimerkki testiympäristöstämme):

Alla selvitykset eri hakuehdoille:

  1. “Toimittajan nimi” – ensimmäisenä aukeaa kyseessä olevan laskun (josta toiminto on avattu) toimittajan aiempien laskujen tiliöinnit. Tässä kohtaa on hyvä huomioida, että näkymä koskee ainoastaan FabricAI:n kautta tehtyjä tiliöintejä. Tällä näkymällä näkee siis kyseisen toimittajan aiempiin laskuihin valitut kirjanpidon tilit, laskurivien ALV-käsittely, summat sekä valitut laskentakohteet/ dimensiot aiemmilta laskuilta. Tämä helpottaa käsittelyssä olevan laskun tiliöinnin määrittämistä, kun näkee miten kyseisen toimittajan aiemmat laskurivit on kirjattu. Tältä välilehdeltä voi myös tarpeen tullen hakea jonkun toisen toimittajan laskut toimittajan nimen mukaan.
  2. Seuraavana löytyy “Tili”- haku, jolla voi hakea aiempia tiliöintejä per kirjanpidon tili. Haku toimii sekä kirjanpidon tilin numerolla tai nimellä. Haulla näät kaikki laskurivit, jotka on kirjattu kyseiselle kirjanpidon tilille. 
  3. Rivin selite -haulla voi hakea nimensä mukaan juurikin riviselitteen perusteella, miten aiemmin vastaavanlaisia riviselitteitä on tiliöity. Haulla näät kaikki laskurivit, joissa on käytetty haettua riviselitettä.
  4. ALV-status -haulla voit hakea per ALV-status eli toisin sanoen per ALV-tunnus. Tässä haussa näät kaikki laskurivit, joissa on käytetty haettua ALV-statusta.

 

Mihin kirjanpitäjän avustaja ei taivu?

Kuten aiemmin mainittu, kirjanpitäjän avustajan kautta voi hakea vain FabricAI-portaalissa tiliöityjen laskujen tiliöintitietoa.

 

Mikäli kirjanpitäjän avustajasta herää kysymyksiä tai palautetta niin olethan yhteydessä asiakastukeemme osoitteessa tuki@fabricai.fi tai portaalin chat-toiminnon kautta.

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!