Kassa-alennukset Fivaldin ja FabricAI:n kanssa

Saamme paljon kysymyksiä siitä, miten Fivaldissa asetettavat kassa-alennukset toimivat FabricAI-portaalin kanssa, sillä laskun maksutietoja ei voi muuttaa FabricAI-portaalissa. Pääasiassa kysymys on milloin laskuun pitää käydä erikseen tekemässä muutoksia Fivaldissa ja milloin taas riittää pelkkä käsittely FabricAI-portaalissa. Käytännössä nämä voidaan siis jakaa kahteen osaan:

Oikea kassa-alennus lukeutuu laskulle automaattisesti

Silloin, kun laskun toimittaja on laittanut verkkolaskusanomaan ale-prosentin kohtaan <CashDiscountPercent>, tämä lukeutuu Fivaldiin ostolaskulle automaattisesti oikein, eikä laskun kirjanpidollisen käsittelijän tarvitse tähän koskea erikseen. Kun laskua maksetaan reskontrasta, maksettava summa määräytyy varsinaisen maksupäivän mukaan joko kassa-alennuksen kanssa tai ilman.

Laskulle ei lukeudu oikeaa kassa-alennusta automaattisesti

Mikäli maksuehto ei ole automaattisesti oikea, pitää laskun maksuehto muuttaa käsin Fivaldissa. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi ne, kun laskun toimittaja ei anna ale-prosenttia verkkolaskusanomassaan (HUOM! Pyydä toimittajalta tähän korjausta!) tai toimittaja tarjoaa usempia eri variaatioita (esim. 10pv ja 3%) kassa-alennukseen.

Tällöin laskuja voi muokata Fivaldissa ennen laskun käsittelyä FabricAI-portaalista tai vaihtoehtoisesti tällaisten laskujen määrän ollessa korkea pohtia, kannattaisiko asiakas käsitellä puhtaasti Fivaldissa FabricAI-tekoälyn ennusteiden avustamana.

Tarvitsetko vielä apua?

Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten. Soita meille, lähetä meille viestiä tai varaa aika veloituksettomaan henkilökohtaiseen neuvontaan. Veloitukseton asiakastuki sisältyy FabricAI palveluun!